учителям - Страница 5 - Форум
Главная    Новости    Блог    Опросы    Форум    Фотоальбомы    Карта сайта
25.11.2024, 01:34
 Обратная связь   Гостевая книга      Регистрация   Вход
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
учителям
ovsankaДата: Среда, 18.11.2009, 10:42 | Сообщение # 61
Я здесь прописан(а)
Статус: Offline
"Шановні освітяни! Закінчується термін вимушених канікул, а нас усіх турбують питання, пов"язані із тим, як за чотири тижні надолужити виконання навчальних програм. Фахівці нашого інституту розробили рекомендації, які допоможуть оптимально організувати навчально-виховний процес у школі до початку зимових канікул, виставити семестрові оцінки. Розуміємо, що педагогам прийдеться нелегко, але сподіваємось, що Ви допоможете учням оволодіти необхідним обсягом знань.
Пропонуємо районним методичним кабінетам підтримати тих учителів, які знайдуть ефективні шляхи проведення якісних уроків в умовах ущільнення програмного матеріалу."

Любов Покроєва

ЗРИ В КОРЕНЬ

Сообщение отредактировал ovsanka - Среда, 18.11.2009, 10:42

ovsankaДата: Среда, 18.11.2009, 10:46 | Сообщение # 62
Я здесь прописан(а)
Рекомендації ХОНМІБО
щодо організації навчально-виховного процесу
в загальноосвітніх навчальних закладах Харківської області
в період з 23.11 по 25.12.2009 року

У зв’язку із подовженням на три тижні осінніх канікул у загальноосвітніх навчальних закладах та з метою забезпечення якісного і повного вивчення навчального матеріалу з базових дисциплін комунальний заклад «Харківський обласний науково-методичний інститут безперервної освіти» рекомендує:
Начальникам районних (міських) відділів (управлінь) освіти, завідувачам районних (міських) методичних кабінетів (центрів):
Зменшити на цей період кількість очних форм контролю та перевірки в підпорядкованих загальноосвітніх навчальних закладах та кількість організаційно-методичних заходів.

Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів:
1. З метою якісного виконання навчальних програм забезпечити вивчення навчального матеріалу за рахунок ущільнення годин, відведених на предмети робочими навчальними планами.

2. Організувати роботу заступників директорів загальноосвітніх навчальних закладів щодо коригування вчителями календарно-тематичного планування з 23 листопада по 25 грудня 2009 року. За результатами проведеної роботи погодити скориговані календарно-тематичні плани.

3. Забезпечити проведення аналізу стану виконання навчальних програм учителями на початок осінніх канікул (02.11.2009 року) та визначити реальний обсяг навчального матеріалу, передбачений календарно-тематичними планами педагогічних працівників до кінця І семестру.

4. Організувати роботу вчителів щодо ущільнення навчального матеріалу шляхом запровадження укрупнених дидактичних одиниць.

5. Звернути увагу вчителів на необхідність добору оптимальних форм і методів на кожному уроці та розкриття складних тем з виконанням практичних завдань (вправи на з’ясування матеріалу, його закріплення тощо).

6. Проконтролювати дотримання до кінця І семестру 2009 року в скоригованих календарно-тематичних планах відповідної кількості тематичних робіт та обов’язкових семестрових контрольних робіт, передбачених чинними навчальними програмами.

7. Спрямувати вчителів на доцільність визначення оптимального обсягу домашніх завдань з дотриманням встановлених норм, а також необхідність оцінювання різних видів домашніх завдань (вправи на засвоєння матеріалу, розвивальні вправи тощо). Бали, виставлені за домашні завдання, заносити до відповідних сторінок класного журналу під час проведення поточного оцінювання навчальних досягнень учнів.

Ректор Л. Покроєва

ЗРИ В КОРЕНЬ

Admin26Дата: Среда, 18.11.2009, 10:47 | Сообщение # 63
Я здесь прописан(а)
Если есть методики, как за 4 недели обучить материалу, расчитанному на 7 недель, может есть возможность скратить тогда период обучения в школе, в той же пропорции - с 12 лет до 7? surprised

ovsankaДата: Среда, 18.11.2009, 10:57 | Сообщение # 64
Я здесь прописан(а)
ну так кординально менять обучение не стоит-будет перегрузка, а вот уплотнить изучаемый материал можно и методики тоже есть.

ЗРИ В КОРЕНЬ

Admin26Дата: Среда, 18.11.2009, 11:15 | Сообщение # 65
Я здесь прописан(а)
25-й кадр при просмотре ранеток? biggrin

ovsankaДата: Среда, 18.11.2009, 11:31 | Сообщение # 66
Я здесь прописан(а)
намного проще bash

ЗРИ В КОРЕНЬ

sonechkoДата: Среда, 18.11.2009, 13:02 | Сообщение # 67
Генератор идей
Quote (ovsanka)
4. Організувати роботу вчителів щодо ущільнення навчального матеріалу шляхом запровадження укрупнених дидактичних одиниць.

Кто обьяснит этот тезис???????????????

Светить всегда!

Admin26Дата: Среда, 18.11.2009, 13:09 | Сообщение # 68
Я здесь прописан(а)
Тезис объяснить не сложно: два пункта плана объединяете в один.
Сложнее это реализовать, не потеряв качество усвоения материала... А это не возможно - чудес не бывает.

ovsankaДата: Среда, 18.11.2009, 19:17 | Сообщение # 69
Я здесь прописан(а)
Кто дома зантмался самоподготовкой -освоит, а кто ничего не делал-значит не надо.Не делайте из этого проблему

ЗРИ В КОРЕНЬ

cobraДата: Четверг, 19.11.2009, 16:43 | Сообщение # 70
Активист
Доколе быть рабом румян и благовоний?
Доколь томить себя напрасною погоней?
Потоком яда будь,ручьём Воды Живой-
Исчезнешь всё равно в земном глубоком лоне.

Омар Хайям.

Добавлено (19.11.2009, 16:43)
---------------------------------------------
sniper

Сообщение отредактировал cobra - Четверг, 19.11.2009, 16:40

ovsankaДата: Пятница, 20.11.2009, 12:13 | Сообщение # 71
Я здесь прописан(а)
Тема педагогічного ярмарку: "роль професійної компетентності педагогічних працівників в умовах безперервної освіти"

ЗРИ В КОРЕНЬ

ovsankaДата: Пятница, 20.11.2009, 12:15 | Сообщение # 72
Я здесь прописан(а)
Шановні колеги!Попрацюйте плідно.

ЗРИ В КОРЕНЬ

Сообщение отредактировал ovsanka - Пятница, 20.11.2009, 12:18

ovsankaДата: Пятница, 20.11.2009, 18:32 | Сообщение # 73
Я здесь прописан(а)
Розпорядження міського голови
ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Від 20.11.2009 р. № 2237
м. Харків
Про відновлення навчально-виховного процесу у закладах освіти, культури та спорту

У зв'язку із закінченням канікул, встановлених розпорядженням Харківського міського голови від 31.10.2009 року № 2114 «Про призупинення навчально-виховного процесу в закладах освіти, культури та спорту усіх типів та форм власності м. Харкова» (зі змінами, внесеними розпорядженням від 09.11.2009 року №2172), враховуючи розпорядження Кабінету Міністрів України від 18.11.2009 року №1387-р та спільний лист головного державного санітарного лікаря м. Харкова та заступника директора Департаменту - начальника управління охорони здоров'я Департаменту охорони здоров'я та соціальних питань міської ради від 20.11.2009 року №9699/01-2809, керуючись ст.ст. 42, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1. Заступнику міського голови - директору Департаменту з гуманітарних питань міської ради В.А. Ландсману, заступнику міського голови - директору Департаменту з питань підготовки і проведення фінального турніру чемпіонату Європи по футболу 2012 року і спорту В.А. Христоєву здійснити необхідні організаційні заходи щодо відновлення з 23.11.2009 року навчально-виховного процесу у закладах освіти, культури та спорту усіх типів і форм власності та відміни обмежень у проведенні культурно-масових та спортивних заходів для дітей та інших верств населення.

2. Заступнику міського голови - директору Департаменту охорони здоров'я та соціальних питань міської ради І.М. Шурмі забезпечити організацію медичного огляду вихованців дошкільних та учнів загальноосвітніх навчальних закладів у день відновлення навчально-виховного процесу у закладах освіти.

3. Прес-службі міської ради (В.М. Маренич) довести це розпорядження до відома населення міста через засоби масової інформації.

4. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

Міський голова М.М.Добкін

ЗРИ В КОРЕНЬ

ovsankaДата: Понедельник, 23.11.2009, 16:37 | Сообщение # 74
Я здесь прописан(а)
ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ
Н А К А З
Харків
16.11.09 № 613

Про внесення змін до наказів
Головного управління освіти і
науки від 28.09.2009 № 508, від
16.10.2009 № 549, від 23.10.2009
№ 573

У зв’язку з продовженням терміну канікул у навчальних закладах, передбачених наказами Головного управління освіти і науки від 31.10.2009 № 585 "Про тимчасове призупинення навчального процесу в навчальних закладах та установах освіти Харківської області", від 03.11.2009 № 588 "Про внесення змін та доповнень до наказу Головного управління освіти і науки від 31.10.2009 року № 585",

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити графік проведення ІІ (районного, міського, міжшкільного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін у 2009-2010 навчальному році (графік додається).

2. Начальникам районних (міських) відділів (управлінь) освіти внести відповідні зміни до наказів про проведення ІІ (районного, міського) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін у 2009-2010 навчальному році. Довести їх до відома керівників загальноосвітніх навчальних закладів.

3. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника начальника Головного управління освіти і науки, начальника управління загальної середньої освіти Михайленко Г.В.

Начальник
Головного управління

В.П. Гаркавець

Додаток 1
до наказу Головного управління освіти і науки
16.11.09 № 613

ГРАФІК ПРОВЕДЕННЯ
ІІ (районного, міського, міжшкільного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін у 2009/2010 навчальному році

№ з/п Предмет Дата
1 - 2 • Трудове навчання,• Література/зарубіжна література 28.11.2009 року
3 Математика 29.11.2009 року
4 Фізика 05.12.2009 року
5 Українська мова та література 06.12.2009 року
6 Іноземні мови: англійська, французька, німецька, іспанська 12.12.2009 року
7 Хімія 13.12.2009 року
8 Географія 19.12.2009 року
9 - 10 • Основи правознавства • Інформатика 20.12.2009 року
11-12 • Біологія та конкурс-захист екологічних проектів • Основи економіки 26.12.2009 року
13 Історія 27.12. 2009 року

ЗРИ В КОРЕНЬ

Сообщение отредактировал ovsanka - Понедельник, 23.11.2009, 16:57

Admin26Дата: Четверг, 26.11.2009, 16:50 | Сообщение # 75
Я здесь прописан(а)
Министерство образования снова напортачило. Но Кабмин не собирается признавать свою ошибку: распоряжение о карантине все-таки вышло с формулировкой «каникулы».

Об этом сообщила «Городскому Дозору» глава Управления образования Харьковского горсовета Ольга Деменко.

Окончательный вариант распоряжения о карантине из-за опасности свиного гриппа вышел 3 ноября. Напомним, первый вариант также вышел с формулировкой «каникулы», что давало повод говорить о нарушении закона об образовании. Каникулы (не считая летних) по закону не могут быть в сумме больше 1-го месяца. Затем формулировка была изменена на «временную приостановку», что существенно облегчало юридические моменты, в том числе и связанные с зарплатой учителей.

«Я не знаю, кто подсунул премьер-министру на подпись этот документ», – отметил О. Деменко о формулировке «каникулы», подчеркнув: Минобразования расписалось в крайней некомпетентности.

Но в конечном итоге приказ все-таки издан именно с формулировкой «каникулы». Они продлятся 3 недели, начиная с понедельника, 2 ноября.

«Кабмин в результате распек министерство, но все осталось как есть. Вы же сами понимаете, «вона» никогда не признает своей ошибки. Поэтому у руководства на местах появляется новый «головняк», – пояснила она.

При этом для системы образования Харькова все остается так, как решили городской голова Михаил Добкин и исполнительные органы. Единственное изменение – в уже созданные документы будут внесены правки.

Глава образовательного Управления напомнила, что по закону при временном прерывании учебного процесса учителям необходимо выплачивать заработную плату в размере не менее 2/3 их должностного оклада.

О. Деменко рассказала, что мэр лично распорядился, чтобы учителям за период вынужденного простоя выплатили весь должностной оклад, а не две трети.

Но надбавок за проверку тетрадей, курирование классного кабинета, классное руководство преподавателям школ не видать – ведь эти работы де-факто выполняться не будут.

При этом харьковские учителя не станут прерывать учебный процесс во время «каникул» из-за свиного гриппа. Детей будут учить удаленно.

Как сообщалось ранее, при всей своей необходимости карантин в школах и детских садах Харькова не решает всех проблем контактов детей с потенциально больными людьми, а возможно, и добавляет.

Напомним, в школьных и дошкольных образовательных учреждениях города Харькова введен карантин сроком пока на одну неделю, начиная с понедельника, 2 ноября 2009 года. между тем, родители детей дошкольного возраста против карантина.

http://dozor.kharkov.ua/city/obrazovanie/1049600.html

Поиск:

Copyright MyCorp © 2024; Rambler's Top100 KinderNews.info