В помощь учителю
|
|
ovsanka | Дата: Среда, 29.08.2012, 12:54 | Сообщение # 16 |
Я здесь прописан(а)
Статус: Offline
| Завдання Х Всеукраїнського турніру юних правознавців (2012 рік)
1. Сучасний погляд на механізм держави: необхідність «тріади» підприємств, установ, організацій. 2. Виконання акцесорних зобов’язань: спосіб забезпечення зобов’язання чи цивільно-правова відповідальність? 3. Право на конституційну скаргу: можливість впровадження в Україні. 4. Цивільна правоздатність юридичних осіб: загальна чи спеціальна? 5. Поділ державної влади: чи є необхідність виділення додаткових гілок? 6. Нові галузі права: потреба сучасності чи правовий недолік? 7. Право загального та спеціального природокористування водними об’єктами: проблеми пріоритетності. 8. Житловий фонд соціального призначення (гуртожитки): відповідність часу. 9. Органи місцевого самоврядування та місцеві органи державної влади: баланс повноважень чи двовладдя? 10. Конфіскація: позбавлення права власності чи незаконного заволодіння? 11. Девіантна поведінка підлітків: демократичні свободи чи «соціальні дефекти»? 12. Ювенальна юстиція в Україні: за і проти.
ЗРИ В КОРЕНЬ
|
|
| |
ovsanka | Дата: Суббота, 16.02.2013, 13:45 | Сообщение # 17 |
Я здесь прописан(а)
| Міський конкурс учнівських робіт з правознавства "Я маю право..." для учнів 9-11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів у два етапи:- І (шкільний) – з 15 лютогопо 20 квітня 2013 року;- ІІ (міський) – з 22 квітня по 30 травня 2013 року.
http://www.kharkivosvita.net.ua/document/3068
ЗРИ В КОРЕНЬ
Сообщение отредактировал ovsanka - Суббота, 16.02.2013, 15:24
|
|
| |
ovsanka | Дата: Пятница, 06.09.2013, 10:47 | Сообщение # 18 |
Я здесь прописан(а)
| Завдання VI міського турніру юнихправознавців(12 жовтня 2013 року) 1. Правова держава в Україні: складності та перші досягнення. 2. «Закон» і «законодавство»: проблеми співвідношення. 3. Кодифікація як специфічнийвид законотворчості: форма систематизації чивид систематизації? 4. «Український народ»: конституційно-правові аспекти категорії. 5. Віртуальний суд(проведення судових засідань у режимі відеоконференції): переваги і недоліки. 6. Конституційні гарантіїзабезпечення прав людини і громадянина: можливості удосконалення. 7. Закон України «Про захист персональних даних»та Закон України «Про доступ до публічної інформації»: проблеми узгодження. 8. Відповідальність державних політичних діячів: співвідношення політичної та юридичної відповідальності. 9. Адміністративна юстиція України: розвиток та проблеми її становлення. 10. Адміністративнісуди: громадянин проти держави чи державапроти громадянина? 11. Зміни кримінального-законодавства України від 15.11.2011р.: результат ґрунтовних досліджень вчених кримінологів чи відповідь на певні потреби кримінально-правовоїпрактики? 12. Суб’єкти податкових правовідносин: до питання уточнення їх правового статусу. 13. Самовільне заняття земельної ділянки та використанняземельних ділянок без правовстановлюючих документів: проблеми розмежування понять. 14. Негативна реакціядержави на порушення норм сімейного права: сімейно-правова санкція чи сімейно-правова відповідальність? 15. Корупційні ризики в державній службі:виявлення та шляхи їх викорінення.
http://www.kharkivosvita.net.ua/
ЗРИ В КОРЕНЬ
Сообщение отредактировал ovsanka - Пятница, 06.09.2013, 10:53
|
|
| |
ovsanka | Дата: Четверг, 12.09.2013, 13:09 | Сообщение # 19 |
Я здесь прописан(а)
| УМОВИ ПРОВЕДЕННЯVІміського турніру юних правознавців для учнів 9-11-х класівзагальноосвітніх навчальних закладів
ЗРИ В КОРЕНЬ
|
|
| |