вниманию родителей - Страница 2 - Форум
Главная    Новости    Блог    Опросы    Форум    Фотоальбомы    Карта сайта
01.12.2024, 09:03
 Обратная связь   Гостевая книга      Регистрация   Вход
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 2 из 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
вниманию родителей
gromoffoneДата: Вторник, 03.11.2009, 15:52 | Сообщение # 16
Генератор идей
Статус: Offline
Quote (kurtova_elena)
Интернету верить нельзя.

Я был бы очнь признателен, если бы сказали, кому можно?

A la guerre comme a la guerre

ovsankaДата: Вторник, 03.11.2009, 19:48 | Сообщение # 17
Я здесь прописан(а)
Панические настроения, охватившие украинцев в связи с т.н. "эпидемией "свиного" гриппа", заставили наших соотечественников массово нацепить медицинские маски. Кабмин выделил на борьбу с эпидемией 500 млн грн, большая часть из которых пойдет как раз на закупку масок. Но насколько эффективно это средство, поможет ли маска не заразиться гриппом?

В 2003 г., когда весь земной шар боялся SARS – атипичной пневмонии, – ученые University of Cincinnati указали на тот факт, что вирус, вызывающий это заболевание, имеет размеры около 100 нанометров. Он настолько мал, что маска не является препятствием для него. Вирус "свиного"гриппа A/H1N1 имеет размеры от 80 до 120 нанометров, поэтому сказанное ранее справедливо и по отношению к нему.

По материалам slate.com

ЗРИ В КОРЕНЬ

ovsankaДата: Вторник, 03.11.2009, 19:49 | Сообщение # 18
Я здесь прописан(а)
Распространению эпидемии гриппа и ОРВИ в Украине способствовали неблагоприятные погодные условия – сначала тепло до +15, а затем - резкое похолодание со снегом. Об этом сообщил председатель Национального совета по вопросам здравоохранения при Президенте Украины профессор Николай Полищук.

При этом врач с 40-летним стажем посоветовал, что делать, чтобы предотвратить заболевание. Полищук подчеркнул, что предотвращает инфицирование вирусами, в первую очередь, здоровый образ жизни. "Снижают иммунитет - чрезмерное употребление алкоголя, курение, непроветренное помещение, переутомление и недосыпание. Нужно обязательно рационально питаться. Употреблять больше растительной пищи. Не забывать, что витамин С есть не только в препарате, но и в шиповнике, капусте и других продуктах", – отметил Полищук.

Врач советует также вместо носового платка из ткани пользоваться одноразовыми бумажными салфетками, надевать маску в закрытых общественных помещениях. На открытом воздухе такая маска почти не защищает, уточнил он.

ЗРИ В КОРЕНЬ

ovsankaДата: Четверг, 05.11.2009, 08:27 | Сообщение # 19
Я здесь прописан(а)
Рекомендації батькам учнів:
1. Для підтримання позитивного емоційного стану та змістовного наповнення дозвілля дітей дошкільного та молодшого шкільного віку:
• дотримуватися встановленого режиму дня;
• урізноманітнювати ігрові, рухливі, розвивальні види діяльності;
• читати та обговорювати дитячі літературні твори;
• створювати умови для занять дітей образотворчої діяльності (малювання, розфарбовування, ліплення тощо);
• повторити завдання, що раніше виконували діти у зошитах-прописах;
• контролювати час перебування дитини біля комп’ютера (не більше 12 хвилин), телевізора.
2. Організувати повторення дітьми молодшого шкільного віку раніше вивчених тем, таблиці множення, виконання вправ, розвиток навичок усної лічби.
3. Здійснювати контроль за виконаною дітьми роботою (прослухати переказ змісту художніх творів, перевіряти виконання письмових завдань, ставити запитання, подані у підручнику після творів та текстів параграфів).
Також звертаємо увагу батьків, що час, відведений для навчання удома, повинен кожного дня становити для учнів:
2-го класу – не менше 45 хв.;
3-го класу не менше 1 год. 10 хв.;
4-го класу – не менше 1 год. 30 хв;
5-6-го класів – не менше 2 год. 30 хв.;
7-9-х класів – не менше 3 год.;
10-12-х класів – не менше 4 год.

ЗРИ В КОРЕНЬ

ovsankaДата: Вторник, 17.11.2009, 16:34 | Сообщение # 20
Я здесь прописан(а)
У школах Харкова будуть посилені протиепідемічні заходи
17 листопада 2009, 12:48

Як повідомила сьогодні головний державний санітарний лікар міста Тетяна Колпакова, одночасно з відновленням занять у шкільних закладах Харкова планується посилити профілактику застудних та інших захворювань.

Лікарі та медсестри оглянуть і розпитають усіх школярів і з'ясують, хто з них уже перехворів і хто ще не видужав. У всіх школах буде посилений режим провітрювання і дезинфекції приміщень, діти будуть частіше мити руки. Максимально використовуватимуться індивідуальні засоби захисту.

Крім того, у педагогів завжди буде під рукою телефонний номер батьків, яким у разі потреби тут же повідомлять про неприємності із здоров'ям дитини.

city.kharkov.ua

ЗРИ В КОРЕНЬ

Сообщение отредактировал ovsanka - Вторник, 17.11.2009, 16:35

ovsankaДата: Пятница, 20.11.2009, 11:02 | Сообщение # 21
Я здесь прописан(а)
В школах и вузах запретили шестидневку и дополнительные справки

Премьер-министр Юлия Тимошенко поручила Министерству здравоохранения и органам местной власти обеспечить соблюдение преимущественно пятидневного режима учебы в учебных заведениях.

Об этом идет речь в распоряжении Кабинета министров от 18 ноября, размещенном на Правительственном портале.

Минздраву, Совету министров Автономной Республики Крым, областным, Киевской и Севастопольской городским госадминистрациям поручено “принять меры для предотвращения введения специальных режимов учебы в общеобразовательных и высших учебных заведениях после перерыва в учебе в связи с эпидемической ситуацией, в частности, обеспечить соблюдение преимущественно пятидневного режима учебы и возобновление учебного процесса без истребования у учеников общеобразовательных учебных и дошкольных заведений дополнительных справок”.

Министерству образования и науки поручено с целью выполнения учебных планов активизировать после перерыва в учебе в связи с эпидемической ситуацией применение в общеобразовательных и высших учебных заведениях самостоятельной и дистанционной формы учебы, в частности с помощью Интернета.

Министерству здравоохранения поручено подготовить и подать для рассмотрения на заседании Кабинета министров Украины 25 ноября в 2009 г. план мероприятий по обеспечению развития и переоснащения государственной санитарно-эпидемиологической службы с указанием перечня необходимого оборудования, сроков его установки и объема финансирования.

Кроме того, Минздраву до 25 ноября 2009 г. поручено подготовить и внести на рассмотрение Кабинета министров Украины проект Комплексной государственной программы создания отечественных иммунобиологических препаратов “Украинская вакцина” и план мероприятий по проведению иммунизации населения.

Рубрика: Страна 20 ноября '09 в 10:07

ЗРИ В КОРЕНЬ

ovsankaДата: Пятница, 20.11.2009, 11:03 | Сообщение # 22
Я здесь прописан(а)
Сегодня городские власти будут решать продолжать карантин в школах или нет

Харьков.proUA.com / 20.11.2009 10:26

Сегодня городские власти будут решать продолжать карантин в школах или нет. Соответсвующее решение будет принято приблизительно в 15.00, сообщил директор Департамента здравоохранения и социальных вопросов Игорь Шурма, передает корреспондент Харьков.proUA.com.

Как сообщил Шурма, она будет настаивать на приостановление карантина, так как, несмотря на подтвержденные случаи «свиного» гриппа, нет оснований для его продолжения.

Шурма также сообщил, что городские власти будут готовы в любую минуту снова возобновить карантин.

ЗРИ В КОРЕНЬ

ovsankaДата: Пятница, 20.11.2009, 12:10 | Сообщение # 23
Я здесь прописан(а)
Сегодня под председательством заместителя руководителя области Людмилы Беловой в здании обладминистрации прошло селекторное совещание, на котором был дан анализ санитарно-эпидемиологической ситуации в области. Руководители администрации обсудили организацию работы педколлективов по выполнению учебных планов и программ в І семестре 2009-2010 учебного года.

В обсуждении принимали участие заместители председателей райгосадминистраций по гуманитарным вопросам, начальники районных отделов образования, заведующие районными методическими кабинетами, руководители дошкольных, общеобразовательных, внешкольных учебных заведений, интернатных учреждений, ПТУ, ВУЗов І-ІІ уровней аккредитации и другие.

Как отметила заместитель председателя облгосадминистрации, главной целью работы педагогов является сохранение жизни и здоровья детей. Именно эти критерии являются основными при принятии решений, - считает Людмила Белова.

По материалам: ХОГА

ЗРИ В КОРЕНЬ

ovsankaДата: Пятница, 20.11.2009, 12:56 | Сообщение # 24
Я здесь прописан(а)
Дети, которые не придут в школу сразу после снятия карантина, должны будут принести медсправку
Харьков.proUA.com / 20.11.2009 12:12
Если руководство Харькова примет сегодня решение о приостановлении карантина в школах, вузах и детсадах, с понедельника юные харьковчане снова сядут за парты. Но перед занятиями состояние их здоровья проверят медики прямо в учебном или дошкольном учреждении. Нести справку из поликлиники необязательно. Об этом сообщил директор Департамента охраны здоровья и социальных вопросов Игорь Шурма, передает корреспондент Харьков.proUA.com.

По его словам, в каждом учреждении образования первые два дня будут работать 1-2 медицинских работника, которые измерят детям температуру и проведут медосмотр. Детей с симптомами ОРВИ к занятиям не допустят.

Те же, кто будут приходить в школу, вуз или детсад в дальнейшем, должны будут принести заключение врача из поликлиники.

ЗРИ В КОРЕНЬ

Admin26Дата: Пятница, 20.11.2009, 13:21 | Сообщение # 25
Я здесь прописан(а)
А состояние здоровья сотрудников школы медики проверять будут?

Еще вопрос: есть ли ректомендации властей ограничить массовые мероприятия, собрания и т.п. уже после прекращения карантина?

ovsankaДата: Пятница, 20.11.2009, 16:06 | Сообщение # 26
Я здесь прописан(а)
УКРАЇНА

ХАРКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

ДЕПАРТАМЕНТ
ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ТА СОЦІАЛЬНИХ ПИТАНЬ
УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНА

ХАРКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

ДЕПАРТАМЕНТ З ГУМАНІТАРНИХ ПИТАНЬ
УПРАВЛІННЯ
ОСВІТИ УКРАЇНА

ДЕРЖАВНА
САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА
СЛУЖБА
УКРАЇНИ

ХАРКІВСЬКА
МІСЬКА
САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА
СТАНЦІЯ
Н А К А З

від « 19» листопада 2009 № 564/167/504

Про організацію медичного
огляду вихованців та учнів
під час відновлення
навчально-виховного процесу
у закладах освіти
всіх типів і форм власності
м. Харкова

На підставі постанови Кабінету Міністрів України від 30.10.2009 р. №1152, розпорядження Харківського міського голови від 31.10.2009р. №2114 «Про призупинення навчально-виховного процесу в закладах освіти, культури та спорту усіх типів та форм власності м. Харкова» було призупинено навчально-виховний процес до 23.11.2009 р..
На виконання наказу Міністерства охорони здоров’я України від 04.11.2009р. № 794 «Про запобігання поширенню ГРВІ, в тому числі грипу А/H1N1», постанови головного державного санітарного лікаря України від 20.10.2009р. № 22 «Про забезпечення заходів щодо профілактики грипу та ГРВІ в епідсезон 2009-2010р.р., попередження заносу та розповсюдження пташиного А/H5N1 та пандемічного А/H1N1 грипу в Україні», в межах виконання Комплексного плану заходів з профілактики і боротьби з грипом та гострими респіраторними захворюваннями на епідемічний сезон 2008-2009 р.р., з метою запобігання поширенню грипу та гострих респіраторних захворювань серед дітей організованих колективів під час відновлення навчально-виховного процесу,

НАКАЗУЄМО:

1.Головним лікарям лікувально-профілактичних установ (закладів) охорони здоров’я комунальної форми власності:
1.1. Створити бригади для кожного закладу освіти у складі лікаря та медичної сестри із залученням медичних працівників закладів освіти та комунальних установ (закладів) охорони здоров’я з метою проведення медичних оглядів вихованців та учнів під час відновлення навчально-виховного процесу у закладах світи всіх типів і форм власності.
1.2.Провести у термін до 21.11.2009р. інструктаж з медичними працівниками щодо проведення медичного огляду вихованців та учнів закладів освіти всіх типів і форм власності під час відновлення навчально-виховного процесу.
1.3.Забезпечити медичних працівників необхідною кількістю масок під час проведення медичних оглядів.
1.4. Надати до навчальних закладів списки дітей, що під час позачергових канікул та призупинення навчально-виховного процесу у закладах освіти всіх типів і форм власності хворіли на гострі респіраторні захворювання або їх ускладнення.
1.5. Провести медичні огляди вихованців та учнів безпосередньо в групах та класних кабінетах закладів освіти.
1.6. Звернути особливу увагу при проведенні медичних оглядів на скарги, збір епідеміологічного анамнезу, якісний огляд слизових оболонок, шкіри. При виявленні дітей з гострими респіраторними захворюваннями негайно вирішувати питання щодо їх відсторонення від відвідування навчального закладу і подальшого обстеження та лікування.
1.7. Надати організаційно-методичну допомогу щодо проведення медичних оглядів вихованців та учнів, що відвідують інтернатні заклади та заклади освіти приватної форми власності, які розташовані на території обслуговування дитячих лікувально-профілактичних установ (закладів) комунальної форми власності.
1.8.Забезпечити огляд учнів коледжів, ліцеїв, технікумів, професійно-технічних училищ, що повертаються у гуртожитки після позачергових канікул, медичними працівниками амбулаторно-поліклінічних закладів (установ) для дорослого населення шляхом чергування лікарів-терапевтів у гуртожитках (додаток №3).
1.9.Результати медичного огляду вихованців та учнів внести до списку згідно додатка №1.
1.10.Узагальнену інформацію про результати проведення медичних оглядів згідно п.п.1.5-1.9 у закладах освіти всіх типів і форм власності надати до відділу лікувально-профілактичної допомоги дітям та матерям управління охорони здоров’я за формами, що додаються до цього наказу (додатки №2, №4) по закінченні першого навчального дня під час відновлення навчально-виховного процесу.
1.11.Просити заступників голів Дзержинського та Комінтернівського районних в м. Харкові рад – начальників управлінь з гуманітарних питань та охорони здоров’я, начальника управління охорони здоров’я та гуманітарних питань Орджонікідзевської районної в м. Харкові ради, начальників управлінь охорони здоров’я Київської, Ленінської, Московської, Жовтневої, Фрунзенської, Червонозаводської районних в м.Харкові рад здійснювати контроль за проведенням медичних оглядів вихованців та учнів закладів освіти всіх типів і форм власності під час відновлення навчально-виховного процесу.
2. Управлінням освіти районних в м. Харкові рад, керівникам закладів освіти усіх типів і форм власності:
2.1.Забезпечити проведення організаційних заходів щодо інформування всіх учасників навчально-виховного процесу про порядок проведення медичних оглядів учнів та вихованців.
2.2.Забезпечити підготовку приміщень для проведення медичних оглядів учнів та вихованців у відповідності до санітарно-гігієнічних вимог та достатню кількість дезінфекційних засобів.
2.3.Надати списки учнів та вихованців до медичних кабінетів навчальних закладів до 23.11.2009 р. згідно додатка №1.
2.4.Організувати проведення медичних оглядів учнів та вихованців у день відновлення навчально-виховного процесу.
2.5.Забезпечити опитування батьків про стан здоров’я дітей вихователями дошкільних навчальних закладів при первинному огляді вихованців з відміткою у списку дітей згідно додатка №1 та інформувати про стан їх здоров’я медичних працівників навчального закладу.
2.6.Не допускати в організовані дитячі колективи дітей, у яких є скарги на стан здоров’я або виявлені симптоми захворювань, та негайно повідомляти у випадку захворювання дітей медичних працівників навчального закладу.
3.Забезпечити проведення санітарно-просвітньої роботи серед вихованців, учнів та їх батьків щодо попередження захворювань на грип та гострі респіраторні захворювання.
4.Головним державним санітарним лікарям районів м. Харкова:
4.1.Надати керівникам закладів освіти розпорядження щодо комплексу заходів профілактики гострих респіраторних захворювань та грипу, у тому числі типу А/Н1N1/Каліфорнія/04/09.
4.2.Забезпечити посилений контроль за дотриманням санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів в закладах освіти всіх типів і форм власності.
4.3.Провести перевірку виконання власних розпоряджень та ходу проведення медичних оглядів дітей та підлітків після відновлення навчально-виховного процесу у закладах освіти всіх типів і форм власності.
5.Контроль за виконанням наказу покласти на заступника начальника управління – начальника відділу лікувально-профілактичної допомоги дітям та матерям управління охорони здоров’я Голубову М.А., заступника начальника управління освіти – начальника відділу нормативності і якості освіти Счастну І.О., заступника головного лікаря Харківської міської санітарно епідеміологічної станції Махоту Л.С.

Заступник директора Заступник директора Головний
Департаменту - Департаменту - державний
начальник начальник управління санітарний лікар
управління освіти Харківської м. Харкова
охорони здоров’я міської ради

Ю.В. Сороколат О.І. Деменко Т.М. Колпакова

Голубова М.А.

Черепов Д.В.

Бічева С.В.

Горбачова І.І..

Клещар Л.О.

ЗРИ В КОРЕНЬ

ovsankaДата: Понедельник, 23.11.2009, 18:41 | Сообщение # 27
Я здесь прописан(а)
Шановні батьки!
Звертаємось до Вас з проханням внести свої пропозиції до "Програми архітектурно-естетичного оздоблення школи на 2009-2010 навчальний рік"

з повагою адміністрація школи

ЗРИ В КОРЕНЬ

Admin26Дата: Понедельник, 23.11.2009, 20:46 | Сообщение # 28
Я здесь прописан(а)
Я думаю, что данный вопрос имеет смысл создать отдельной темой.

sonechkoДата: Понедельник, 23.11.2009, 22:10 | Сообщение # 29
Генератор идей
Что Я хочу видеть за свои деньги???????
Я хочу видеть работающим класс информатики!!!!!!
Я хочу, что бы мой ребенок учился с удовольствием , не потому, что я ее " пилю"
Я хочу, что бы в коллективе учителей не было никаких "ВИРУСОВ"

Добавлено (23.11.2009, 22:10)
---------------------------------------------
...А в помещении школы было чисто ,уютно и тепло! Тепло от учительских сердец! heart heart heart

Светить всегда!

Admin26Дата: Понедельник, 23.11.2009, 22:42 | Сообщение # 30
Я здесь прописан(а)
Quote (ovsanka)
Шановні батьки!
Звертаємось до Вас з проханням внести свої пропозиції до "Програми архітектурно-естетичного оздоблення школи на 2009-2010 навчальний рік"

Интересный опрос.
С одной стороны, следует отметить позитивный факт, что администрация решила его сделать.
С другой стороны, возникает ряд других вопросов.
Если речь идет о рекомендациях по использованию бюджетных средств, то тогда такая постановка вопроса понятна. Но судя по всему, речь идет об использовании родительских денег. А если так, то:
- почему этот вопрос не инициируется типа родительским комитетом?
- почему использование денег сводят только к ремонту, а не ставят вопрос шире?

У нас в школе 1 телевизор, нет ни одного проектора. Необходимо поступательно начинать компьютеризацию кабинетов. Возможно, требует развития материальная база кабинетов трудов.
Поэтому, я считаю, что вопрос требует более комплексного рассмотрения.
Далее, чтобы распределять типа бюджет, нужно иметь представление о его доходной части, прежде чем планировать расходы.
У меня иногда возникает ощущение, что у нас делают ремонт даже ради того, чтобы делать ремонт.
Еще вопрос страдает в том, что большинство родителей не имеют полного представления о техническом состоянии всей школы и всех кабинетов. А если принять во внимание, что кабинеты ремонтируются за отдельный счет родителей, то тогда что предлагается обсудить - какую часть коридора отремонтировать?
Еще, для того, чтобы принимать решение как расходовать деньги, нужно понимать, сколь эффективно они использовались раньше.
Иначе, возникает мысль, что такой опрос нужен только для галочки – мол, мы прислушиваемся к мнению родителей, чтобы в "очередном письме" написать "это все родители так решили", а "я не я и хата не моя".

• Страница 2 из 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024; Rambler's Top100 KinderNews.info