помощь учителю - Форум
Главная    Новости    Блог    Опросы    Форум    Фотоальбомы    Карта сайта
18.05.2024, 06:36
 Обратная связь   Гостевая книга      Регистрация   Вход
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » "Предметные" вопросы » Основы здоровья » помощь учителю (полезные сайты советы)
помощь учителю
ovsankaДата: Воскресенье, 07.03.2010, 08:37 | Сообщение # 1
Я здесь прописан(а)
Группа: Модераторы
Сообщений: 2394
Статус: Offline
Для учителя ОБЖД

http://www.uroki.net/docobgd.htm


ЗРИ В КОРЕНЬ
 
ovsankaДата: Понедельник, 16.08.2010, 10:04 | Сообщение # 2
Я здесь прописан(а)
Группа: Модераторы
Сообщений: 2394
Статус: Offline
Експериментальне дослідження позитивного ставлення учнів і студентів до здорового способу життя
Психолого-педагогічні аспекти профілактики шкідливих звичок серед школярів і студентів
http://edu-post-diploma.kharkov.ua/index.p....mid=106


ЗРИ В КОРЕНЬ
 
ovsankaДата: Вторник, 07.09.2010, 16:12 | Сообщение # 3
Я здесь прописан(а)
Группа: Модераторы
Сообщений: 2394
Статус: Offline
Рекомендації за підсумками
секційного засідання керівників районних (міських)
методичних об’єднань учителів основ здоров’я та фізичної культури
за темою «Збереження здоров’я дітей та учнівської молоді – пріоритетне завдання навчальних предметів «Основи здоров’я» та «Фізична культура»
25 серпня 2010 м. Харків

Обговоривши питання стану здоров’я дітей, учнівської молоді Харківської області та дотримання санітарного законодавства в умовах загальноосвітнього навчального закладу, ознайомившись із результатами проведення медичних оглядів та організації навчання дітей, які за станом здоров’я віднесені до спеціальної медичної групи, проаналізувавши стани викладання навчальних предметів «Основи здоров’я» та «Фізична культура» у 2009-2010 н.р. і визначивши основні напрями збереження здоров’я дітей та учнівської молоді в умовах навчального закладу, учасники секційного засідання дійшли наступних висновків:
упродовж 2009-2010 н.р. особлива увага була приділена здійсненню медико-педагогічного контролю за фізичним вихованням учнів у загальноосвітніх навчальних закладах та впровадженню нової програми з фізичної культури для учнів 5-9 класів;
актуальним питанням розвитку освіти залишається впровадження предмета «Основи здоров’я» на основі сучасної концепції ефективного навчання здорового способу життя і безпечної життєдіяльності учнів на засадах розвитку життєвих і спеціальних навичок;
процес забезпечення здоров’я дітей та учнівської молоді можливий за умов ефективної співпраці педагогів, медиків, практичних психологів та батьківської громадськості;
проведення професійних конкурсів, виставок-ярмарків педагогічних ідей тощо сприяє виявленню, вивченню, узагальненню та поширенню позитивного педагогічного досвіду з питань збереження здоров’я, формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді.
Виходячи із вищезазначеного, спільне секційне засідання керівників районних (міських) методичних об’єднань учителів основ здоров’я та фізичної культури з представниками закладів охорони здоров’я визначає пріоритетними у 2010-2011 н.р. завдання збереження здоров’я дітей та учнівської молоді і рекомендує:
1. Забезпечити пропаганду ефективного досвіду діяльності сучасних моделей навчальних закладів – Шкіл сприяння здоров’ю як освітньо-інформаційних центрів.
2. Продовжити цілеспрямовану роботу щодо модернізації форм і методів методичної роботи з підвищення професійної компетентності з питань формування здорового способу життя педагогічних працівників, включно вчителів основ здоров’я, фізичної культури, класних керівників тощо.
3. Сприяти забезпеченню умов для підвищення фахового рівня вчителів фізичної культури, основ здоров’я, а саме через участь їх у роботі Р(М)МО, ШМО, семінарів, конференцій, тренінгів, кредитно-модульній формі підвищення кваліфікації у міжатестаційний період.
4. Здійснювати оцінку ефективності діяльності Р(М)МО та ШМО на діагностично-корекційній основі з використанням стандартизованого валідного інструментарію моніторингових досліджень.
5. Підвищувати якість проведення уроків освітньої галузі «Здоров’я і фізична культура» у відповідності до Державних стандартів шляхом впровадження інноваційних технологій, реалізації особистісно-компетентнісних підходів.
6. Творчо використовувати можливості робочих навчальних планів для впровадження навчальних програм валеологічної та екологічної спрямованості, затверджених Міністерством освіти і науки України, а також варіативних програм курсів за вибором, факультативів, тренінгів щодо формування практичних навичок здорового способу життя.
7. Забезпечити норму щодо викладання предмета «Основи здоров’я», факультативного курсу з профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу вчителем, який пройшов навчання за методикою розвитку життєвих навичок (ООЖН) і має відповідний документ.
8. Забезпечити розвиток навчально-методичної та матеріально-технічної бази відповідно до Примірного Положення про навчальний кабінет з основ здоров’я загальноосвітніх навчальних закладів (наказ МОН України від 09.12.2009 р. № 1114).
9. Забезпечити подальше впроваджування нової навчальної програми з фізичної культури у навчальний процес. Сприяти поповненню спортивно-технічної бази навчальних закладів.
10. Використовувати різні форми організації навчально-виховного процесу з фізичної культури для забезпечення оптимального рухового режиму школярів.
11. Забезпечити повне виконання вимог безпеки життєдіяльності на уроках фізичної культури, у позакласній та позашкільній фізкультурно-оздоровчій діяльності.
12. Спільно з комітетами з питань фізкультури та спорту і відділами у справах сім’ї та молоді забезпечувати залучення до занять фізичною культурою і спортом дітей-сиріт, дітей-інвалідів, дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей, дітей девіантної поведінки та з відхиленнями особистісного розвитку, а також створювати умови для масового залучення учнівської молоді до різних форм фізкультурно-оздоровчої, спортивно-масової роботи, занять у спортивних секціях та гуртках у позаурочний час.
13. Вести цілеспрямовану роботу щодо вивчення ефективного педагогічного досвіду вчителів основ здоров’я та фізичної культури; ширше залучати даних працівників до участі в професійних конкурсах та інших заходах досягнень педагогічної майстерності.
14. Здійснювати дієві заходи щодо оптимізації організації праці і відпочинку учнів у відповідності до вимог, впроваджуючи моніторинг навчального навантаження, оптимальний режим роботи тощо.
15. Забезпечити тісну співпрацю всіх учасників навчально-виховного процесу – учнів, педагогів, сім’ї та громади – щодо формування ціннісного ставлення до здоров’я людини.


ЗРИ В КОРЕНЬ
 
BrianInevaДата: Среда, 25.01.2017, 00:11 | Сообщение # 4
Есть первые мысли...
Группа: Пользователи
Сообщений: 14
Статус: Offline
Заговор на деньги


http://parapraktik.ru/ - Как вернуть любимого человека на расстоянии

http://parapraktik.ru/ - Как снять венец безбрачия

http://parapraktik.ru/ - Заговор на удачу и деньги

http://parapraktik.ru/ - Заговор на привлечение денег

http://parapraktik.ru/ - Любовный приворот

Любовный приворот
Заговор на удачу и деньги
Заговор на любовь мужа
Заговор на замужество
Заговор на любовь парня
 
Форум » "Предметные" вопросы » Основы здоровья » помощь учителю (полезные сайты советы)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024; Rambler's Top100 KinderNews.info