рекомендации - Форум
Главная    Новости    Блог    Опросы    Форум    Фотоальбомы    Карта сайта
18.05.2024, 09:03
 Обратная связь   Гостевая книга      Регистрация   Вход
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » "Предметные" вопросы » Астрономия » рекомендации (изучение астрономии в школе)
рекомендации
ovsankaДата: Четверг, 05.11.2009, 08:51 | Сообщение # 1
Я здесь прописан(а)
Группа: Модераторы
Сообщений: 2394
Статус: Offline
Методичні рекомендацій щодо поліпшення якості астрономічної освіти в Харківському регіоні
Дані методичні рекомендації розроблено співробітниками ХОНМІБО, вчителями фізики та астрономії – учасниками обласного семінару «Проблеми астрономічної освіти в Харківському регіоні та шляхи їх подолання».

Керівникам Р(М)МО вчителів фізики та астрономії
При плануванні та проведенні методичних заходів слід акцентувати увагу на найважливіших питаннях викладання шкільного курсу астрономії, розгляду методики викладання окремих розділів (тем, уроків) курсу астрономії, на методику формування астрономічних понять, знайомити вчителів з сучасними астрофізичними космічними дослідженнями, новинками науково-методичної літератури, приділяти увагу розв’язку астрономічних задач, надавати необхідну адресну методичну та практичну допомогу вчителям, знайомити їх з передовим педагогічним досвідом роботи колег, корисними та цікавими методичними наробками, здійснювати обмін досвідом учителів методичного об’єднання з питань навчання астрономії в загальноосвітніх навчальних закладах, проводити 10(15)-хвилинні презентації цікавих фрагментів уроків кращих учителів астрономії району (міста).
З метою підвищення професійної компетентності вчителів доцільно організовувати проведення науково-практичних семінарів з питань формування в учнів астрономічних знань із залученням астрономів-науковців. При цьому особливу увагу потрібно приділити питанням формування імунітету проти антинаукової інформації, яка поширюється ЗМІ та відповідними друкованими виданнями тощо.
Також доречно організувати роботу творчих груп, на засіданнях яких можна обговорювати найактуальніші питання навчально-виховного процесу з астрономії. Результатом роботи таких груп можуть стати рекомендації щодо викладання складних питань курсу астрономії та проведення позакласних заходів, спрямованих на поширення та популяризацію астрономічних знань.
Слід продовжувати роботу з обдарованою молоддю, залучаючи її до участі в астрономічній олімпіаді (проводить кафедра астрономії фізичного факультету Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна), в роботі секції «Астрономія та астрофізика» Малої академії наук.
Доречно на найближчому секційному засіданні районних (міських) методичних об’єднань вчителів фізики та астрономії обговорити результати та висновки моніторингового дослідження щодо формування в учнів 5-х та 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів світоглядних і загальнокультурних уявлень про небесні тіла та Всесвіт у цілому, що проводилося 7 квітня 2009 року відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 05.03.2009 р. № 214. Дослідження мало на меті вивчення рівня сформованості в учнів світоглядних і загальнокультурних уявлень про небесні тіла та Всесвіт у цілому, а також виявлення найсуттєвіших проблем вивчення астрономії у школі та шляхів їх усунення.
Із узагальненим звітом щодо виконання завдань моніторингового дослідження можна ознайомитися на сторінках фахової педагогічної преси, а також на сайтах: www.mon.gov.ua та www.astroosvita.kiev.ua.

Завідувач кафедри методики
природничо-математичної освіти ХОНМІБО С.В. Каплун

Методист Центру експертизи якості освіти ХОНМІБО С.Г. Федченко


ЗРИ В КОРЕНЬ

Сообщение отредактировал ovsanka - Четверг, 05.11.2009, 08:52
 
ovsankaДата: Четверг, 05.11.2009, 08:52 | Сообщение # 2
Я здесь прописан(а)
Группа: Модераторы
Сообщений: 2394
Статус: Offline
Вчителям астрономії

Удосконалення освітнього процесу на уроках астрономії з урахуванням компетентнісного підходу повинно навчити учнів застосовувати набуті знання й уміння в конкретних навчальних та життєвих ситуаціях.
Спостереження відіграють важливу роль у формуванні астрономічних знань і наукового світогляду учнів. Власні спостереження створюють позитивну мотивацію до навчання, і тому спостереження небесних об’єктів повинно стати невід’ємною складовою опанування школярами навчального матеріалу з астрономії.
Доцільно щоразу подавати учням нову інформацію стосовно розвитку спостережної бази астрономічної науки. Так, важливою передумовою подальшого розвитку астрономії є конструювання нових телескопів різних діапазонів електромагнітного спектра. Про це вчителям астрономії слід звернути увагу учнів під час вивчення теми «Методи та засоби астрономічних досліджень» та вивчення тем, що стосуються астрофізичної частини курсу.
На уроках астрономії варто розповідати про такі важливіші відкриття в науці за останні роки, які не відображено в сучасних підручниках. З метою пошуку інформації щодо найсучасніших астрономічних досліджень, методичних рекомендацій щодо викладання курсу астрономії, дидактичних ілюстративних матеріалів (зображень космічних об'єктів, телескопів та приладів тощо) рекомендуємо використати матеріал сайтів у мережі Інтернет: www.аstronеt.ru, www.mao.kiev.ua, www.novosti-kosmonavyiki.ru, www.universetoday.com, www.astroosvita.kiev.ua, www.nasa.gov/news/, http://photojournal.jpl.nasa.gov/galelery/, www.stsci.edu.
Невід’ємною складовою роботи вчителів природничого циклу є обмін найкращим досвідом. З цією метою вчителям астрономії доцільно відвідувати майстер-класи та відкриті уроки з природознавства та астрономії, які проводять їх колеги.
Учителю слід залучати учнів до науково-дослідницької роботи через підготовку творчих робіт, учнівських проектів. Ефективними формами набуття науково-теоретичних та практичних знань з астрономії є участь школярів у роботі секції «Астрономія та астрофізика» МАН, у шкільних наукових товариствах та предметних олімпіадах. Формуванню навичок дослідницької роботи сприяють також проведення учнівських конференцій та круглих столів, присвячених питанням пізнання людиною Всесвіту.
Актуальним є створення та впровадження в навчальний процес мультемедійних та відео проектів, презентації кращих учнівських проектів з астрономії.
З метою популяризації й поширення астрономічних знань серед учнівської молоді, розвитку інтересу до астрономії у закладах освіти рекомендуємо провести наступні заходи:
- виконання учнівських дослідницьких робіт, проектів з астрономії;
- проведення виставок науково-популярної літератури з астрономії, виставок астрофотографії;
- проведення конкурсів учнівських творів, віршів, малюнків, присвячених астрономічній тематиці;
- проведення тижнів астрономії;
- відвідування Харківського планетарію ім. льотчика-космонавта Ю.О. Гагаріна;
- відвідування астрономічної обсерваторії на базі ХНУ ім. В.Н. Каразіна;
- відвідування музею астрономії на базі ХНУ ім. В.Н. Каразіна;
- тематичні лекції з популяризації астрономії;
- учнівські конференції, семінари з проблем астрономії та досліджень Космосу;
- демонстрація науково-популярних фільмів астрономічної тематики;
- проведення виставки обладнання та матеріалів для вивчення і заняття астрономією (телескопи, біноклі, зоряні карти і каталоги, книжки тощо).
На зростання інтересу до вивчення астрономії впливає участь школярів у Всеукраїнському інтерактивному природничому конкурсі “Колосок” та Всеукраїнському фізичному конкурсі “Левеня”.
Пропонуємо використовувати у навчальному процесі «Методичні рекомендації для вчителів природознавства та астрономії загальноосвітніх навчальних закладів щодо посилення практичного спрямування вивчення астрономічних явищ, з якими людина зустрічається у повсякденному житті, урізноманітненню методів навчальної діяльності на уроках природознавства та астрономії», підготовлені ХОНМІБО для вчителів природознавства та астрономії загальноосвітніх навчальних закладів (лист ХОНМІБО від 07.09.2009 р. № 969).

Завідувач кафедри методики
природничо-математичної освіти ХОНМІБО С.В. Каплун

Методист Центру експертизи якості освіти ХОНМІБО С.Г. Федченко



ЗРИ В КОРЕНЬ
 
ovsankaДата: Четверг, 22.07.2010, 07:10 | Сообщение # 3
Я здесь прописан(а)
Группа: Модераторы
Сообщений: 2394
Статус: Offline
Сделаем обучение ярче, изучаем опыт

http://www.rusedu.ru/subcat_36.html


ЗРИ В КОРЕНЬ
 
ovsankaДата: Суббота, 18.08.2012, 18:01 | Сообщение # 4
Я здесь прописан(а)
Группа: Модераторы
Сообщений: 2394
Статус: Offline
Інструктивно-методичні рекомендації

Лист Міністерства № 1/9-426 від 01.06.2012 "Щодо інструктивно-методичних рекомендацій із базових дисциплін"
Прикрепления: fiz_astronom.doc (45.5 Kb)


ЗРИ В КОРЕНЬ

Сообщение отредактировал ovsanka - Суббота, 18.08.2012, 18:01
 
TermoPlenkaДата: Пятница, 20.01.2017, 13:22 | Сообщение # 5
Пока читаю...
Группа: Пользователи
Сообщений: 6
Статус: Offline
Хай с 2017-м и уюта в ваши дома!

Почти 2 часа ходил из сети, пока не занесло сюда.
Хочу поблагодарить за полезный контент для меня.
Считаю это будет одним из лучших подарков в 2017 году.

Про Утепление окон своими руками много мифов и споров, но
посудите сами вот http://plenka.buyonline.su/images/shema_okna.jpg - инструкция для применения Лента для утепления окон

А вот пишут другие:
http://tusresiduos.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=108135 - теплосберегающая пленка для окон тепло в дом
http://pereznavarro.es/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1110 - теплосберегающая пленка для окон купить
http://www.jardimclarice.com.br/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=619965 - плёнка На Стекло

По параметрам: ширина-1.10 м.,длина-6 м.,пленка- 6.6 кв.м.(хвататет на 3 окна) +рулон двухстороннего прозрачного скотча и главное - низкая цена!
Очень доволен и рекомендую попробовать обращайтесь: http://plenka.buyonline.su - тепло в дом зимой

Могу подсказать или подсказать Александр (alexandr_sheva/шабака/mail.ru)


Предлагаю термоплёнки на окна низкая стоимость . Утепление ваших хат на холода использования термоплёнок или как экономить до + десяти градусов Plenka.Buyonline.Su
 
BrianInevaДата: Среда, 25.01.2017, 10:51 | Сообщение # 6
Есть первые мысли...
Группа: Пользователи
Сообщений: 14
Статус: Offline
Заговор на деньги


http://parapraktik.ru/ - Приворот по фото

http://parapraktik.ru/ - Белый приворот

http://parapraktik.ru/ - Заговор на привлечение денег

http://parapraktik.ru/ - Заговор на деньги

http://parapraktik.ru/ - Заговор на привлечение денег

Заговор от алкоголизма
Заговор на замужество
Приворот на девушку
Приворот по фото
Заговор на удачу и деньги
 
MiltozpabДата: Понедельник, 22.04.2019, 03:27 | Сообщение # 7
Пока читаю...
Группа: Пользователи
Сообщений: 8
Статус: Offline
write my essay
essay help

[url=http://withoutdoctorx.com]viagra without a doctor prescription
[/url] <a href="http://withoutdoctorx.com">viagra without a doctor prescription usa
</a>
[url=http://withoutdoctorz.com]viagra without a doctor prescription usa
[/url] <a href="http://withoutdoctorz.com">viagra without doctor prescription
</a>
[url=http://xlviagravfs.com]viagra generic
[/url] <a href="http://xlviagravfs.com">viagra for men
</a>
[url=http://xlviagragen.com]buy generic viagra
[/url] <a href="http://xlviagragen.com">viagra for men
</a>
[url=http://xlviagrabtc.com]real viagra for sale
[/url] <a href="http://xlviagrabtc.com">viagra for sale for men
</a>
[url=http://gtviagragen.com]viagra for men
[/url] <a href="http://gtviagragen.com">generic viagra for men
</a>
[url=http://gnviagravrx.com]generic viagra online
[/url] <a href="http://gnviagravrx.com">generic viagra usa
</a>
[url=http://levitranrx.com]levitra 20 mg
[/url] <a href="http://levitranrx.com">levitra 20 mg
</a>
[url=http://levitrastr.com]generic levitra
[/url] <a href="http://levitrastr.com">levitra online
</a>

custom writing
custom writing


generic viagra for sale
 
Форум » "Предметные" вопросы » Астрономия » рекомендации (изучение астрономии в школе)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024; Rambler's Top100 KinderNews.info