мовознавцям - Форум
Главная    Новости    Блог    Опросы    Форум    Фотоальбомы    Карта сайта
17.06.2024, 03:54
 Обратная связь   Гостевая книга      Регистрация   Вход
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
мовознавцям
ovsankaДата: Пятница, 09.10.2009, 19:07 | Сообщение # 1
Я здесь прописан(а)
Группа: Модераторы
Сообщений: 2394
Статус: Offline
Умови проведення
ІІІ міського конкурсу знавців української мови
для учнів 8 -11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів

1. Загальні положення
Міський конкурс знавців української мови (далі Конкурс) - це індивідуальні змагання учнів на краще знання української мови, здатність виявити свої творчі здібності.
Умови проведення Конкурсу відповідають Положенню про Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових і спеціальних дисциплін, турніри, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт та конкурси фахової майстерності, затвердженому наказом Міністерства освіти і науки України від 18.08.1998 №305.
2. Мета та завдання Конкурсу
Метою міського конкурсу знавців української мови є сприяння підвищенню інтересу учнів до вивчення української мови, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу.
Завдання міського конкурсу знавців української мови:
• пошук талановитих учнів , схильних до наукової діяльності;
• підтримка та розвиток творчих здібностей обдарованих дітей;
• удосконалення роботи з обдарованою молоддю;
• активізація творчої діяльності вчителів та підвищення рівня викладання української мови та літератури;
3. Порядок проведення Конкурсу
Конкурс проводиться в два етапи:
І (районний) етап – до 19 жовтня 2009 року.
ІІ (міський) етап – 27 жовтня 2009 року на базі Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5.
Завдання І етапу Конкурсу розробляють районні методичні служби.
Переможці І (районного) етапу отримають право брати участь у ІІ (міському) етапі у такому складі: 8 кл.-2 учні, 9 кл. – 2 учні, 10кл. 3 учні, 11 кл. –3 учні від району.
Завдання ІІ етапу Конкурсу розробляє Науково-методичний педагогічний центр управління освіти спільно з ХНПУ імені Г.С. Сковороди. Для участі у ІІ етапі подається заявка (форма додається).
Для всіх учасників Конкурсу незалежно від мови навчання розробляється один пакет завдань.
Культурна програма та інформаційне забезпечення учасників Конкурсу здійснюється оргкомітетом.
4. Учасники Конкурсу
Учасниками Конкурсу можуть бути учні 8-11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів всіх типів та форм власності.
5. Вимоги до виконання та оцінювання робіт
Учасникам Конкурсу пропонуються завдання з орфоепії, орфографії, словотворення, лексики та фразеології, пунктуації, стилістики. Останнє завдання – твір- роздум.
Кожне завдання оцінюється в залежності від його складності, певною сумою балів. Журі може присудити учаснику додаткові бали (не більше двох) за ретельне виконання кожного завдання.
Основним критерієм оцінювання робіт є виявлення орфографічної, пунктуаційної грамотності та дотримання програмних вимог щодо виконання творчих завдань(за відповідним протоколом).
Учасники Конкурсу виконують завдання 2 астрономічні години.
6. Нагородження переможців Конкурсу
6.1. Визначення переможців Конкурсу відбувається на підставі визначення суми балів за виконані завдання.
6.2. Переможцями ІІІ міського конкурсу знавців української мови вважаються учні загальноосвітніх навчальних закладів м. Харків, які набрали найбільшу кількість балів і відповідно посіли перше, друге і третє місця.
6.3. Розподіл дипломів переможців ІІ (міського) етапу Конкурсу здійснюється окремо серед учнів 8, 9, 10, 11-х класів з визначенням 1, 2, 3 місць у співвідношенні 1:2:3 та окремо серед переможців у номінаціях: « За відчуття «запаху слова», «За мовну вправність», «За філологічне мислення».
6.4. Переможці Конкурсу нагороджуються дипломами І, ІІ, ІІІ ступенів управління освіти Департаменту з гуманітарних питань Харківської міської ради .
6.5. Учителі загальноосвітніх навчальних закладів, які підготували переможців, нагороджуються грамотами управління освіти Департаменту з гуманітарних питань Харківської міської ради.
6.6. Урочисте нагородження переможців Конкурсу відбувається в день, визначений оргкомітетом за участю представників ЗМІ, народних депутатів, громадських організацій за їх згодою.


ЗРИ В КОРЕНЬ
 
ovsankaДата: Суббота, 14.11.2009, 11:31 | Сообщение # 2
Я здесь прописан(а)
Группа: Модераторы
Сообщений: 2394
Статус: Offline
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
01135, м. Київ, проспект Перемоги, 10, тел.: (044) 486-24-42, факс: (044) 236-10-49, ministry@mon.gov.ua

Від 09.11.2009 р. №1/9-770

Міністру освіти і науки
Автономної Республіки Крим,
начальникам управлінь
Освіти і науки обласних,
Київської та Севастопольської
Міських державних адміністрацій,
директорам (ректорам) інститутів
післядипломної педагогічної освіти

Про перенесення термінів
проведення Х Міжнародного конкурсу
з української мови імені Петра Яцика

На виконання наказу Міністерства освіти і науки України за № 996 від 30.10.2009р. „Про тимчасове призупинення навчального процесу у навчальних закладах та установах освіти” п. (1.2.) терміни етапів проведення Х Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика переносяться:
І етап – з 9 до 16 грудня 2009 р. - загальноосвітніх навчальних закладах, професійно-технічних училищах; студентів 1 курсу, які мають базову загальну середню освіту; студентів педагогічних училищ та коледжів
ІІ етап – з 16 до 25 грудня 2009р. – у районних центрах і містах обласного підпорядкування; студентів ВНЗ ІІІ-ІУ р.а., у тому числі студентів філологічних факультетів, курсантів вищих військових навчальних закладів Збройних сил України, ліцеїстів Київського військового ліцею імені Івана Богуна.
ІІІ етап – з 12 по 20 січня 2010р. – в Автономній Республіці Крим, обласних центрах, містах Києві та Севастополі;
ІV етап – (підсумковий) – лютий 2010р.

Т.в.о. Міністра П.Б.Полянський


ЗРИ В КОРЕНЬ
 
ovsankaДата: Вторник, 01.12.2009, 17:59 | Сообщение # 3
Я здесь прописан(а)
Группа: Модераторы
Сообщений: 2394
Статус: Offline
Рекомендації щодо проведення ІІ етапу Х Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика
Згідно з наказом Головного управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації від 06.11.2009 року № 612 «Про проведення Х Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика в загальноосвітніх, інтернатних навчальних закладах та ліцеях при вищих навчальних закладах Харківської області» 19 грудня 2009 року проходитиме ІІ (районний) етап Конкурсу.
Початок виконання завдань о 10:00.
З метою забезпечення якісного проведення Конкурсу рекомендуємо:
1. По можливості за парту посадити одного учасника Конкурсу.
2. Спочатку учні 3 – 11 класів 10 – 15 хвилин готуються до усної відповіді. Після цього члени журі розпочинають індивідуальне опитування, викликаючи до себе поодинці дітей. У цей час школярі, яких ще не опитували, працюють над письмовими завданнями.
3. Конкурсні роботи слід перевіряти, дотримуючись вимог до перевірки письмових робіт (підкреслювати помилки і виносити відповідні позначки на поля: орфографічні – І, пунктуаційні – V, граматичні – Г, лексичні – Л, стилістичні – Ст), поданих у чинних Програмах для початкової та старшої школи. Наголошуємо, що оцінювання робіт учнів 5-11 класів здійснюється відповідно до нової програми 12-річної школи «Українська мова. 5-12 класи» (Київ: «Перун», 2005). Слід звертати увагу на охайність; виправлення підкреслювати хвилястою лінією, знижувати сумарну кількість балів за брудні, з великою кількістю виправлень роботи.
4. Після роботи – обов’язково зробити запис, який би характеризував усне мовлення конкурсанта, і виставити бал, на який заслуговує учень.
5. Роботи підписуються таким чином:
Робота
учасника ІІ етапу
Х Міжнародного конкурсу
з української мови імені Петра Яцика
учня (учениці) 6 – А класу
Харківської загальноосвітньої школи № 36
Харківської міської ради
Панченка Віктора Олексійовича

Учитель: Кирилова Тамара Федорівна

6. Учням 3 – 4 класів для виконання завдань дається 1 астрономічна година, учням 5 – 8 класів – 2 астрономічні години, а учням 9 – 11 класів – 3 астрономічні години.
7. Голова журі шифрує конкурсні роботи після того, як зібрані всі роботи певної вікової категорії учнів; віддає їх членам журі для перевірки. Тільки після того, як перевірено всі роботи певної паралелі, проводиться їх дешифрування і заноситься відповідний запис до протоколів.

Наголошуємо, що до 28. 12. 2009 року необхідно подати роботи учнів, що посіли І місце у кожній паралелі класів, звіти та протоколи проведення ІІ етапу Х Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, а також письмовий аналіз виконання учнями завдань (типові помилки, завдання, які викликали найбільше утруднення).
Роботи, подані після 28. 12. 2009 року, розглядатися журі ІІІ (обласного) етапу не будуть.
Нагадуємо, що з поданих на розгляд журі ІІІ (обласного) етапу робіт переможців ІІ (районного) етапу будуть вибрані найкращі 110 робіт. І саме їхні автори будуть запрошені для участі у ІІІ (обласному) етапі конкурсу, який відбудеться 16 січня 2010 року.


ЗРИ В КОРЕНЬ

Сообщение отредактировал ovsanka - Вторник, 01.12.2009, 18:00
 
ovsankaДата: Вторник, 15.12.2009, 20:41 | Сообщение # 4
Я здесь прописан(а)
Группа: Модераторы
Сообщений: 2394
Статус: Offline
Рекомендації
щодо проведення ІІ етапу Х Міжнародного конкурсу
з української мови імені Петра Яцика

Згідно з наказом Головного управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації від 06.11.2009 року № 612 «Про проведення Х Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика в загальноосвітніх, інтернатних навчальних закладах та ліцеях при вищих навчальних закладах Харківської області» 19 грудня 2009 року проходитиме ІІ (районний) етап Конкурсу.
Початок виконання завдань о 10:00.
З метою забезпечення якісного проведення Конкурсу рекомендуємо:
1. По можливості за парту посадити одного учасника Конкурсу.
2. Спочатку учні 3 – 11 класів 10 – 15 хвилин готуються до усної відповіді. Після цього члени журі розпочинають індивідуальне опитування, викликаючи до себе поодинці дітей. У цей час школярі, яких ще не опитували, працюють над письмовими завданнями.
3. Конкурсні роботи слід перевіряти, дотримуючись вимог до перевірки письмових робіт (підкреслювати помилки і виносити відповідні позначки на поля: орфографічні – І, пунктуаційні – V, граматичні – Г, лексичні – Л, стилістичні – Ст), поданих у чинних Програмах для початкової та старшої школи. Наголошуємо, що оцінювання робіт учнів 5-11 класів здійснюється відповідно до нової програми 12-річної школи «Українська мова. 5-12 класи» (Київ: «Перун», 2005). Слід звертати увагу на охайність; виправлення підкреслювати хвилястою лінією, знижувати сумарну кількість балів за брудні, з великою кількістю виправлень роботи.
4. Після роботи – обов’язково зробити запис, який би характеризував усне мовлення конкурсанта, і виставити бал, на який заслуговує учень.
5. Роботи підписуються таким чином:
Робота
учасника ІІ етапу
Х Міжнародного конкурсу
з української мови імені Петра Яцика
учня (учениці) 6(-11) – А(Б) класу
Харківської загальноосвітньої школи № 26
Харківської міської ради
(ПІБ учня)

Учитель: (ПІБ)

6. Учням 3 – 4 класів для виконання завдань дається 1 астрономічна година, учням 5 – 8 класів – 2 астрономічні години, а учням 9 – 11 класів – 3 астрономічні години.
7. Голова журі шифрує конкурсні роботи після того, як зібрані всі роботи певної вікової категорії учнів; віддає їх членам журі для перевірки. Тільки після того, як перевірено всі роботи певної паралелі, проводиться їх дешифрування і заноситься відповідний запис до протоколів.

Наголошуємо, що до 28. 12. 2009 року необхідно подати роботи учнів, що посіли І місце у кожній паралелі класів, звіти та протоколи проведення ІІ етапу Х Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, а також письмовий аналіз виконання учнями завдань (типові помилки, завдання, які викликали найбільше утруднення).
Роботи, подані після 28. 12. 2009 року, розглядатися журі ІІІ (обласного) етапу не будуть.
Нагадуємо, що з поданих на розгляд журі ІІІ (обласного) етапу робіт переможців ІІ (районного) етапу будуть вибрані найкращі 110 робіт. І саме їхні автори будуть запрошені для участі у ІІІ (обласному) етапі конкурсу, який відбудеться 16 січня 2010 року.


ЗРИ В КОРЕНЬ
 
ovsankaДата: Понедельник, 04.01.2010, 16:38 | Сообщение # 5
Я здесь прописан(а)
Группа: Модераторы
Сообщений: 2394
Статус: Offline
Пословный украинско-белорусско-русско -польско-английский перевод. Описание грамматики украинского языка. Сборник стихов, статей и книг украинских авторов, анонсы книг (на украинском языке). http://www.slovnyk.org

"Русско-украинский переводчик". Онлайновый перевод текстов (до 5000 символов) с русского на украинский и обратно.
www.uaportal.com/Translator

Толковый словарь В. Даля online - Толковый словарь живого великорусского языка (современное написание слов). Републикация на основе II издания (1880-1882 гг.) с сохранением авторской стилистики и пунктуации. www.vidahl.agava.ru


ЗРИ В КОРЕНЬ
 
ovsankaДата: Понедельник, 27.09.2010, 21:31 | Сообщение # 6
Я здесь прописан(а)
Группа: Модераторы
Сообщений: 2394
Статус: Offline
Додаток № 1
до наказу Департаменту освіти
Харківської міської ради
від 15.09.2010 № 141

Умови проведення
ІV міського конкурсу знавців української мови
для учнів 8 -11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів

1. Загальні положення
Міський конкурс знавців української мови (далі - Конкурс) - це індивідуальні змагання учнів на краще знання української мови, здатність виявити свої творчі здібності.
Умови проведення Конкурсу відповідають Положенню про Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових і спеціальних дисциплін, турніри, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт та конкурси фахової майстерності, затвердженому наказом Міністерства освіти і науки України від 18.08.1998 № 305.
2. Мета та завдання Конкурсу .
Метою міського конкурсу знавців української мови є сприяння утвердженню статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу.
Завдання міського конкурсу знавців української мови:
• піднесення престижу української мови серед учнівської молоді;
• підвищення інтересу учнів до вивчення української мови;
• виховання шанобливого ставлення до культури і традицій українського народу;
• пошук талановитих учнів , схильних до наукової діяльності;
• підтримка та розвиток творчих здібностей обдарованих дітей;
• удосконалення роботи з обдарованою молоддю;
• активізація творчої діяльності вчителів та підвищення рівня викладання української мови та літератури;
• виконання завдань на знання української мови ;
• написання творчої роботи.
3. Порядок проведення Конкурсу
Конкурс проводиться в три етапи:
І (шкільний) етап – до 20 жовтня 2010 року.
ІІ (районний) етап – до 10 листопада 2010 року.
ІІІ (міський) етап – 20 листопада 2010 року на базі Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 Харківської міської ради Харківської області.
Для всіх учасників Конкурсу незалежно від мови навчання розробляється один пакет завдань.
Культурна програма та інформаційне забезпечення учасників Конкурсу здійснюється оргкомітетом Конкурсу.
4. Учасники Конкурсу
Учасниками Конкурсу можуть бути учні 8-11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів всіх типів та форм власності.
Завдання І етапу конкурсу розробляють керівники шкільних методичних об’єднань (кафедр) учителів української мови та літератури, ІІ етапу - районні методичні служби.
Переможці районного етапу отримують право брати участь у міському етапі у такому складі: 8 клас - 3 учні, 9 клас – 3 учні, 10 клас - 2 учні, 11 клас –2 учні від району.
Завдання ІІІ етапу Конкурсу розробляє Науково-методичний педагогічний центр Департаменту освіти спільно з ХНПУ імені Г.С. Сковороди. Для участі у ІІІ етапі подається заявка (форма додається).
5. Вимоги до виконання та оцінювання робіт
Учасники Конкурсу виконують завдання 2 астрономічні години.
На всіх етапах Конкурсу перевіряється писемне мовлення.
Основним критерієм оцінювання робіт є виявлення орфографічної, пунктуаційної грамотності та дотримання програмних вимог щодо виконання творчих завдань.
5. Нагородження переможців Конкурсу
5.1.Визначення переможців Конкурсу відбувається на підставі визначення суми балів за виконані завдання.
5.2.Переможцями IV міського конкурсу знавців української мови вважаються учні загальноосвітніх навчальних закладів м. Харків, які набрали найбільшу кількість балів і відповідно посіли перше, друге і третє місця.
5.3.Розподіл дипломів переможців ІІІ (міського) етапу Конкурсу здійснюється окремо серед учнів 8, 9, 10, 11-х класів із визначенням 1, 2, 3 місць у співвідношенні 1:2:3 та окремо за номінаціями: «Вдалий дебют», «Проба пера», «За філологічне мислення».
5.4. Переможці Конкурсу нагороджуються дипломами І, ІІ, ІІІ ступенів Департаменту освіти Харківської міської ради .
5.5. Урочисте нагородження переможців Конкурсу відбувається в день, визначений оргкомітетом за участю представників громадськості.

http://www.kharkivosvita.net.ua/document/1509


ЗРИ В КОРЕНЬ

Сообщение отредактировал ovsanka - Понедельник, 27.09.2010, 21:32
 
ovsankaДата: Вторник, 02.11.2010, 17:35 | Сообщение # 7
Я здесь прописан(а)
Группа: Модераторы
Сообщений: 2394
Статус: Offline
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
01135, м. Київ, проспект Перемоги, 10, тел. (044) 486-24-42, факс (044) 236-10-49, ministry@mon.gov.ua

Від 01.11.2010 № 1/9-775

Міністру освіти і науки Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь освіти і науки обласних,
Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій

Про проведення ХІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

Міністерство освіти і науки повідомляє, що згідно з Положенням про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика у 2010-2011 навчальному році буде проведено ХІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика в чотири етапи у відповідні строки. Урочисте відкриття конкурсу відбудеться 9 листопада 2010 року у м. Дніпропетровську.
Інформуємо також, що цього року з метою стимулювання учнівської та студентської молоді до вивчення української мови і літератури та в рамках підготовки до відзначення у 2014 році 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка Указом Президента України від 30.09.2010 №928/2010 «Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка» започаткований Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.
Оскільки відповідальність за проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка покладено на Міністерство освіти і науки, тому ХІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика буде проводитись безпосередньо Лігою українських меценатів за підтримки Міністерства освіти і науки.
Просимо поінформувати навчальні заклади щодо участі учнівської та студентської молоді у ХІ Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика та сприяння його проведенню.

Міністр Д.В. Табачник

http://www.mon.gov.ua/?id=2


ЗРИ В КОРЕНЬ
 
ovsankaДата: Четверг, 18.11.2010, 22:06 | Сообщение # 8
Я здесь прописан(а)
Группа: Модераторы
Сообщений: 2394
Статус: Offline
Про проведення IV міського конкурсу знавців української мови серед учнів 8-11 класів

http://www.kharkivosvita.net.ua/news/1610


ЗРИ В КОРЕНЬ
 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024; Rambler's Top100 KinderNews.info